woensdag 29 juli 2015

Zuurdesem Spijsbrood

Luxe stol / spijsbrood 

Een luxe spijsbrood bakken is helemaal niet zo moeilijk.
Neem hiervoor het basisrecept volkorenbrood en voeg naar wens extra ingrediënten door het meel.
Zoals rozijnen, noten, gedroogde abrikozen, dadels. Kruiden als kaneel en/of speculaarkruiden. Een beetje bruine suiker of een scheut Amaretto.

Wanneer je veel extra ingrediënten toevoegt, kun je die het beste mengen met het meel, voordat je het water toevoegt.
Kneed het deeg tot een soepel beslag.

In de winkel is kant en klaar amandelspijs verkrijgbaar (Oetker).
Neem de gewenste hoeveelheid spijs en meng dit met wat eigeel.
Maak van het spijs een rol.
Het brooddeeg plat leggen, zodat het spijs erin opgerold kan worden.
Kneed de vouwlijn een beetje dicht en plaats deze op de bodem van de bakvorm.


Zuurdesembrood met spijsvulling

Geen opmerkingen: